Atelier
Kitty van Gageldonk

Cursussen

Tekenen en schilderen voor volwassenen

De cursus is bedoeld voor volwassenen die hun creativiteit willen ontdekken, artistiek gebruiken of verder ontwikkelen. Nieuwsgierige beginners en enthousiaste gevorderden stimuleren elkaar in een ontspannen sfeer. Mijn begeleiding is individueel en op het niveau van de cursist.

Nieuwe cursisten zonder teken- of schilderervaring geef ik eerst een basiscursus waarbij techniek en theorie aan de orde komen. Daarna kunnen zij meedoen met een opdracht of aan een eigen thema werken. Bij een opdracht staat steeds een beeldelement centraal, zoals lijn, vorm, kleur, compositie of textuur. Bij de tekenlessen onderzoeken we ook het gebruik van verschillende materialen.

Lesblokken en kosten

Een cursusjaar bestaat uit twee blokken van 14 lessen van 2 uur. Het eerste blok is van september t/m december en het tweede blok is van januari t/m mei. De kosten voor 14 lessen zijn € 190,00. Dit is exclusief materialen maar wel met koffie of thee en een koekje. Betaling in termijnen of tussentijds instappen is geen probleem.

Per 14 lessen kan er één gemiste les ingehaald worden tijdens een ander lesmoment.

Extra:

In maart geef ik een kunstbeschouwing waarbij we met de groep het werk van een kunstenaar bekijken. Hier geef ik een passende opdracht bij.

In april wordt er een cursistenexpositie gehouden waarbij iedereen een werk mag presenteren. Familie en vrienden zijn dan van harte welkom om te komen kijken.

Een lesgroep bestaat uit maximaal 8 personen, zodat er aandacht en ruimte is voor iedere cursist. Verschil in niveau of benadering wordt zo eerder een voor- dan een nadeel. Ik geef op de volgende tijdstippen les.

Dinsdagochtend 9:30u tot 11:30u
Woensdagochtend 9:30u tot 11:30u
Woensdagavond      20:00u tot 22:00u VOL
Donderdagochtend 9:30u tot 11:30u
Donderdagavond 20:00u tot 22:00u VOL